.: Dengan Menyebut Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang :.
Laman Blog iMan ini aku buat sebab senang nak asingkan post aku dan dia. Nanti bercampur pening kepala. Apapun aku masih lagi membina laman anak aku ni. But post seperti biasa kalau ada eh. Yang penting banyak lagi gambar atau cerita tentang iMan kat sini nanti.

Tuesday, December 8, 2009

Iman pandai duduk...

Muhammad Iman dah nak masuk 6 bulan. Alhamdulillah..Esok petang nak inject lagi sekali. Iman sekarang dah pandai duduk. Tapi masih belum dapat balance. Kadang-kadang jatuh. Tapi lebih banyak tegak la. Boleh la. Iman tak suka dipegang. Bahaya gak tuh. Hehehe. asyik..GOLEK..GOLEK..GOLEK..!! Tak kisahla Iman. Gigi Iman pun makin banyak tumbuhnya. Papa dah tengok..memang ada dua batang.
Iman suka sangat main sorang-sorang. Itupun time Papa dan Mummy sibuk kemas umah. Pandai dia. Kadang-kadang Mummy nyanyi lagu ABC untuk Iman. Biar Iman pandai. Papa ajar mengira..Satu..Dua..Tiga....Tak taulah Iman faham atau tak. Yang penting Iman dapat dengar dengan baik apa yang Papa dan Mummy Iman cakap eh..
Lagi beberapa minggu Iman dan Papa serta Mummy balik kampung Yong Peng. Ada buat kenduri doa selamat. Untuk Iman juga..Okeylah..Iman dah nak tidur. Papa dan Mummy kena baring sebelah baru Iman dapat tidur..Gudnite semua!!

8 comments:

Atuk said...

Atuk tunggu iman balik Yong Peng. Nanti kita boleh lawan wrestling.

Anonymous said...

xcepat sangat ke dia duduk?lepas guling2 patutnya boleh mengesot ke depan.mcm tak ikut flow pembesaran.kalau xde effect bagus la.mmg agresif iman ni ea..ikut papanya kot..

HudaBanny said...

atuk dah xde geng nak wrestling tu.....Iman teman la...hehehe

tok mak said...

cepatnya! tak ikut turutan. bolehlah wrestling dengan atuk. tok mak pun dah tak sabar nak tunggu iman balik yong peng.

PapaiMan said...

Itulah pasal. So far Iman banyak yang cepat. Gigi dah start tumbuh..boleh duduk lama. Special gift nih..hehehehe. Alhamdulillah. Minta-minta semua sihat.

HudaBanny said...

awalnya tok mak online...tak kemas umah ke...hehehehe...Iman dah pandai mcm2 ni tok mak kena simpan semua pasu2 tu....kang Iman kutup masuk mulut......

Abis la pas ni...tok mak tak masak la...beli aje jawabnye.....sbb tok mak asik bergumpal dengan cucu aje....

papaIman said...

Tahun depan 3 orang sekali..yeaahhh!!

HudaBanny said...

duit raya bertambah nih...hahahaha